Dag van de Vrede in de Mozes en Aaron

Dag van de Vrede in de Mozes en Aaron

Het Amsterdams Vredescafe zal zaterdag , 17 september 2011 in de Mozes en aaronkerk in samenwerking met St.Zonneglossis een programma verzorgen in het kader van de Internationale Dag vd Vrede. Tijdens de Opening van 12.00u -ong. 12.30u zullen uit zoveel mogelijk bevolkingsgroepen en nationaliteiten uit Amsterdam vertegenwoordigers gevraagd worden een vredeswens te doen in eigen taal. Hierover kunt u contact opnemen met de contactpersonen van deze dag.

Daarnaast zullen voorgangers uit verschillende godsdiensten gevraagd worden in woord ,dans , zang en met hun eigen muziek op te treden. In de kerk zal ook een activiteit zijn van St.Zonneglossis rondom het Vredestapijt, dat ligt uitgespreid en tentoongesteld wordt. Dit Vredestapijt is de afgelopen jaren gegroeid en door talloze mensen en organisaties,kunstenaars vervaardigd. Dit Vredestapijt heeft de afgelopen jaren een ronde gemaakt langs verschillende steden in Nederland. In 2012 zal dit tapijt worden geveild.De opbrengst zal gaan naar War Child.

Doelstelling is het brengen van de Vredesboodschap. Het gedenken wereldwijd van belang van de gedachte aan Vrede in de wereld. Het bevorderen van het contact en ontmoeting van de vele verschillende culturen, nationaliteiten ,bevolkingsgroepen, die samen de Amsterdamse bevolking vorm geven. Het besef dat wij elkaar nodig hebben in het tot stand brengen van een vreedzame en rijkgeschakeerde samenleving.

Plaats: Mozes en Aaronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam. Voor meer info over St. Zonneglossis en het Vredestapijt:http://www.vredestapijt.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =