Vrede ligt op de loer

Vrede ligt op de loer

De komende maanden zal bij het Vredescafe ‘Vrede ligt op de loer’ het  hoofdthema zijn.

Het wereldnieuws houdt ons veelal gevangen in negatief denken. Het Vredescafe wil zijn ogen daar niet voor sluiten, maar wil de komende avonden aandacht besteden aan meer positief denken. Uitgangspunt is dat de vrede in en buiten ons zelf niet zo ver verwijderd van ons is, als we denken.

Om dit kracht bij te zetten zal onze spreker van vanavond, dhr Edwin Ruigrok zijn visie geven op wat volgens hem belangrijk is.  Edwin Ruigrok is beleidsmedewerker van Pax. Hij woonde en werkte van 1989 tot 2007 in Afrika en Azie. Edwin heeft gestudeerd aan de landbouwuniversiteit van Wageningen en verdiepte zich in theologie en religie. Edwin studeerde af als geestelijk verzorger. Zijn uitgangspunt is het verlangen van iedere mens om eenvoudig vreedzaam leven voor zichzelf en voor hun kinderen. Dit verlangen ziet Edwin als sleutel tot vrede. Hij ziet vrede niet als heilstaat, maar als een plek waar mensen met al hun zwakheden elkaar durven te beminnen.

Ten slotte besteden we nog aandacht aan de actie van PAX tegen de Kernwapens. 40.000 handtekeningen zijn nodig om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te brengen.  Al 115 landen hebben kernwapens verboden. Nu Nederland nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − een =