De Kracht van water

De Kracht van water

Het programma van 16 juni 2022

Spreker is Arie Drost over het vitaliseren van water en over dr. Masuru Emoto (1943-2014), die waarnam dat invloeden van buitenaf zoals geluid en beeld (zoals foto’s en tekst) water qua energie beïnvloedt.
Witek Bazylow laat mbv klankschalen zien  hoe geluid invloed heeft op water (ov).

Hieronder het verslag:

Over het vitaliseren van water  door Arie Drost!
Te gast was Arie Drost , die zich omschrijft als een techneut en zich jaar en dag bezig houdt met de gezondheid van de mens. Een bewogen arbeidszaam leven heeft Arie achter de rug, als instrumentmaker,maatschappelijk werker voor oa Vluchtelingen werk en als leerkracht voor het Basisonderwijs. Ook heeft Arie jaren geleden nederlands bijles gegeven in Lydia.
Arie vertelt over zijn ervaring met het vitaliseren van ( leiding-) water en heeft ter illustratie en demonstratie twee flessen gevitaliseerd water meegenomen.
Waarom zou je het leidingwater moeten vitaliseren? Met hulp van een wipe-out board legt Arie uit, en hij haalt hier een boswachter Viktor Schauberger uit Oostenrijk aan, dat leidingwater “dood” water is als je het vergelijkt met water uit de natuur, bv uit een meanderende beek ,of rivier. In de stromende rivier zijn er mineralen en door zon, wind, grond en wervelingen in het water verkrijgt het water zijn energie, die het leidingwater na gezuiverd te zijn van giftige stoffen en bv medicijnresten , etc. mist.
Arie laat het fenomeen van de  zgn. vortex zien, een draaikolk, een werveling van het water  door middel van twee  flessen  in omgekeerde richting aan elkaar te verbinden . Water in de bovenste fles kan niet door naar beneden tenzij je het schudt.Er ontstaat een draaikolk, een werveling.
Zulke draaikolken, wervelingen, ontstaan in de bochten van een natuurlijk stromende rivier.
Door deze wervelingen in een tussenstuk in de waterleiding na te bootsen ver,krijgt het leidingwater zijn vitaliteit terug.
Arie liet  ons het verschil proeven tussen het gevitaliseerd water wat hij had meegenomen en het leidingwater van de Huis van de Wijk. De meeste aanwezigen proefden wel degelijk een verschil en vonden het leidingwater minder “lekker” tot “vies”.
Arie had het vervolgens over de geheugenfunctie van water. Water is in staat om de informatie van stoffen op te nemen en te geleiden zelfs al is de stof uit het water gefilterd/gezuiverd. Dit is in feite het homeopatisch principe.
Dr. Emoto, professor uit Japan, verbonden aan de Yokohama Municipal University deed onderzoek naar de invloed van gedachten  en oa geluidstrillingen op water door het zichtbaar maken van de effecten op kristalvorming. Fijne en positieve gedachten en mooie klassieke muziek van bv Mozart, Bach  veroorzaakten mooie ijskristallen. Leidingwater liet doorgaans geen of minder “mooie” kristalvorming zien. Arie Drost gaf een interessante lezing en maakte duidelijk dat water bijzondere eigenschappen heeft zoals het zichtbaar maken van kwaliteit van onze gedachten en trillingen.
Dus Dr.Emoto maakte zichtbaar dat gedachten krachten zijn. Ter illustratie noemt Arie Drost nog het boek Het Emotionele DNA,  ‘gevoelens bestaan niet, zij ontstaan’ van Prof. Dr. Pierre Capel Arie haalt dit boek aan als vergelijking van een wetenschappelijk verantwoord boek dat niet door het geldende wetenschappelijk paradigma ‘het reductionistisch wetenschap model’ wordt erkend maar wel op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd is. Capel laat in de ondertitel al op een creatieve manier zien dat de wetenschap alleen met materie overweg kan en gevoelens dus niet als onderzoek waardig beschouwd maar hij laat in het boek op grond van wetenschappelijk  onderzoek of uitgangspunt de aanwezigheid en de invloed op het leven zien. Dat valt op een leuke manier weer samen met de manier waarop Emoto de invloed van het niet materiële op de structuur van water laat zien. 
Door het leidingwater is er sprake van dat we gelukkig geen verspreiding meer hebben van ziekten, bacterien en virussen, maar dat  water uit een helder stromende beek, of zuivere bron meer vitaliteit heeft dan ons leidingwater. Arie Drost wijst nog in een aanvulling achteraf, dat de invloed van het gebruik van gevistaliseerd water op ieder individu een andere uitwerking kan hebben. Voor sommige mensen verandert van de ene op de andere dag hun gezondheid en mentale gesteldheid terwijl voor andere mensen er nauwelijks iets opgemerkt wordt of pas een positief effect na geruime tijd. 

 Er zijn meerdere manieren om het water te vitaliseren, zoals het water langs een bergkristal voeren,of  keuze uit enkelzijdige of een dubbelzijdige vitalisatoren . De vitalisatoren zijn wel erg prijzig. Oa te informeren bij https://www.gaia-aqua.nl/
Arie Drost geeft nog een aantal links door: Bijgaand een link met een artikel over Viktor Schauberger
http://www.dossierx.nl/grenswetenschappen/de-waterkracht-geheimen-van-viktor-schauberger.html
Er zijn ook boeken van Schauberger te vinden, een enkeling ook in het Nederlands.
Het artikel over het geheugen van water en Jacques Benveniste staat weliswaar op de website van een leverancier maar de informatie lijkt verder in orde
https://aquapurica.nl/het-geheugen-van-water-jacques-benveniste/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 13 =